HANG ROOKMELDERS!

Brand verwoest niet alleen woningen maar ook levens. Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook slachtoffers. Rook is verstikkend en verspreidt zich razendsnel. En dan bieden rookmelders bescherming: ze waarschuwen je bij brand.

Lees meer

DOE DE DEUR DICHT

Door alle binnendeuren in huis dicht te doen, kan je levens redden. Wanneer er brand uitbreekt, blijven het vuur en de verstikkende rook – de grootste bedreiging – langer opgesloten. Zo heb je meer tijd om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen wanneer een rookmelder alarm slaat.

Lees meer

MAAK EEN VLUCHTPLAN

Voldoende rookmelders en een vluchtplan zorgen ervoor dat jij en je gezin tijdig je woning kunnen verlaten tijdens een brand. Het is belangrijk om te kunnen terugvallen op een afgesproken en ingeoefend vluchtplan.

Lees meer

Brandveilige tips & tricks

Brandveiligheid. Wij geloven dat de meest effectieve brandbestrijdingstechniek preventie is. Leer meer over brandveiligheid thuis en op het werk – en hoe je ook ongevallen op de weg kunt voorkomen.

Brandpreventieadviseurs komen naar jou toe!

Gratis huisbezoek van een brandpreventieadivseur

Een brandpreventieadviseur geeft de bewoners van een privéwoning advies over een brandveilig leven. Vraag hier je gratis huisbezoek aan.

Lees meer

Het brandweerdorp bij jou in de buurt

Brandweer Westhoek zet zich met passie in voor de veiligheid van haar gemeenschap, en het Brandweerdorp is een uitstekend middel om dit doel te bereiken.

Lees meer

Infosessies voor groepen

Tijdens een interactieve presentatie informeren we groepen over brandveiligheid. Vraag hier je infosessie aan.

Lees meer

Klas-& kazernebezoeken

Tijdens een bezoek kom je meer te weten over de werking van de brandweer en over brandpreventie. Wil je een bezoek brengen aan een brandweerpost van Brandweer Westhoek? Dat kan onder bepaalde voorwaarden. Vraag een bezoek aan via het aanvraagformulier onderaan deze pagina.

Lees meer

Nieuwsbrief Brandveilig Samenleven

Op regelmatige tijdstippen stuurt Brandweer Westhoek een nieuwsbrief met daarin meer tips rond brandveiligheid en andere onderwerpen.  Wil jij ook steeds op de hoogte zijn?  Schrijf je dan snel in via onderstaand formulier !
Nieuwsbrief BSL
Ik geef Brandweer Westhoek de toestemming om mijn gegevens op te slaan en bij te houden voor het uitsturen van brandweergerelateerde boodschappen.

Je kan zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van de e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek deze pagina.