05.02.2024

Bescherm jezelf en je dierbaren…

In de eerste 36 dagen van dit jaar hebben we helaas al 15 dodelijke slachtoffers bij woningbranden geregistreerd in ons land. Wat neerkomt op bijna 1 slachtoffer om de 2 dagen. Deze zorgwekkende cijfers benadrukken de noodzaak van goede preventieve maatregelen in de woning.

 

BESCHERM JEZELF EN JE DIERBAREN…

 

HANG ROOKMELDERS

Brand verwoest niet alleen woningen maar ook levens. Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook slachtoffers. Rook is verstikkend en verspreidt zich razendsnel. En dan bieden rookmelders bescherming: ze waarschuwen je bij brand.

Lees meer…

DOE DE DEUR DICHT

Door alle binnendeuren in huis dicht te doen, kan je levens redden. Wanneer er brand uitbreekt, blijven het vuur en de verstikkende rook – de grootste bedreiging – langer opgesloten. Zo heb je meer tijd om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen wanneer een rookmelder alarm slaat.

Lees meer…

MAAK EEN VLUCHTPLAN

Voldoende rookmelders en een vluchtplan zorgen ervoor dat jij en je gezin tijdig je woning kunnen verlaten tijdens een brand. Het is belangrijk om te kunnen terugvallen op een afgesproken en ingeoefend vluchtplan.

Lees meer…

Gratis huisbezoek van een brandpreventieadviseur

Een brandpreventieadviseur geeft de bewoners van een privéwoning advies over een brandveilig leven.

 

Vraag hier je gratis huisbezoek aan.

Wil je ook de nieuwsbrief van Brandweer Westhoek ontvangen?  Schrijf je dan snel in via onderstaand formulier.

Nieuwsbrief BSL
Ik geef Brandweer Westhoek de toestemming om mijn gegevens op te slaan en bij te houden voor het uitsturen van brandweergerelateerde boodschappen.

Je kan zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van de e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek deze pagina.