14.06.2022

10 jaar Jeugdbrandweer Wervik

Op zaterdag 2 juli 2022 viert Jeugdbrandweer Wervik zijn 10-jarig bestaan met een groots evenement in en rond het stadsdomein Oosthove in Wervik.  Langs de oevers van de Leie staan heel wat activiteiten op het programma.  Zo worden er vanuit alle hoeken van het land hulpdiensten verwacht met adembenemende demonstraties, interactieve belevingsstanden en boeiende informatiestanden. Tussendoor strijden jeugd- en brandweerkorpsen in een ludieke wedstrijd om de felbegeerde beker. Het kinderkankerfonds wordt dan weer via een doorlopende tombola gesteund.

Belevingsactiviteiten

De hele dag door kunnen jong en oud genieten van heel wat belevingsactiviteiten. Blusopdrachten, brandcardloopparcours, springkastelen, crime scène spel, … alle ingrediënten zijn aanwezig om zich te amuseren en de hele dag in de weer te zijn in een parcours langs de Leie.

Demonstraties

Tijdens de adembenemende demonstraties kan het publiek de ‘helden van hier’ aan het werk zien.  Zo zijn er diverse branden te zien, een redding te water en in de hoogte, alsook de hondenbrigade komt in actie.

Informatiestanden

Heel wat hulpdiensten en hulpverleningsgerelateerde organisaties zullen paraat staan met de nodige uitleg op hun informatiestand. Een hypermodern CP-OPS voertuig van de brandweer, een static show van diverse voertuigen en oldtimers, het Rode Kruis, de Civiele Bescherming, de Douane, de Lokale Politie, de medische diensten, defensie en nog zoveel meer tekenen present op deze feestelijke dag.

Kinderkankerfonds

Jeugdbrandweer Wervik heeft de traditie om jaarlijks een tombola te organiseren ten voordele van het goede doel.  Zo willen ze de nodige centjes verzamelen en deze organisaties een handje helpen, wan helpen dat is wat de brandweer doet!  Dit jaar gaat de opbrengst van de tombola op het 10-jarig bestaan integraal naar de vzw Kinderkankerfonds.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze topdag, kan je terecht op deze webpagina.