07.09.2023

Van jongensdroom tot kapiteinspet

Van kindsbeen af speelde de brandweer een grote rol in mijn leven. Mijn hele familie is ermee verweven en ik ben nu de derde generatie bij de brandweer na mijn grootvader, vader, nonkel, broer en nicht. Het was mijn jongensdroom om in hun voetsporen te treden en in 2004 werd dit werkelijkheid.

Doorheen de jaren heb ik veel bijgeleerd en ben ik op de brandweerladder omhoog geklommen. Ondertussen ben ik al 3 jaar beroepskapitein. Toen ik de fakkel van mijn voorganger overnam, voelde dat als een bekroning van alle inspanningen die ik geleverd had.

Ik krijg vooral veel voldoening van mensen uit de nood helpen en de connecties die ik met hen maak. Ook binnen de teams is dat niet anders. Een goede teamsfeer is ongelofelijk belangrijk en kenmerkt zich voor ons met gedrevenheid en wederzijds respect.

Ik waak over een ploeg van mensen die samenwerkt in het heetst van de strijd. Dan is het pure concentratie, maar tijdens onze bijeenkomsten met de vriendenkring lachen we met z’n allen en maken we altijd plezier.

 

qsdf