21.02.2024

Samenwerken voor Brandveiligheid: Een oproep aan de seniorenverenigingen

Brandveiligheid staat hoog op de agenda, vooral gezien recente statistieken die laten zien hoe prangend de kwestie is. In de eerste twee maanden van dit jaar hebben we al 20 tragische sterfgevallen gezien als gevolg van woningbranden in België. Deze alarmerende cijfers benadrukken eens te meer hoe belangrijk het is om iedereen bewust te maken van brandveiligheid in huis.

Om deze zorgwekkende trend tegen te gaan, roepen we op tot gezamenlijke actie. Samen kunnen we informatieve sessies over brandveiligheid organiseren voor verenigingen. Door de handen ineen te slaan, kunnen we een breder publiek bereiken en cruciale informatie verspreiden die levens kan redden.

Tijdens deze interactieve presentaties leggen we de nadruk op drie essentiële aspecten van brandveiligheid: het opstellen van een vluchtplan, het sluiten van deuren en het installeren van rookmelders. Deze eenvoudige maar effectieve maatregelen kunnen een wereld van verschil maken in noodsituaties. We bespreken ook realistische scenario’s en delen praktische tips om brandveiligheid te bevorderen.

De locatie van de sessie is flexibel en kan worden aangepast aan de voorkeur van de vereniging. Of het nu in een clublokaal, ontmoetingscentrum of lokale brandweerpost is, we staan open voor suggesties en zijn bereid om de meest geschikte setting te bepalen.

Heeft jouw vereniging interesse om samen een informatieve sessie te organiseren?

Registreer je vereniging dan in via onderstaand formulier. Hier kun je de gewenste datum, locatie en eventuele specifieke onderwerpen aangeven die je graag behandeld zou zien tijdens de sessie.

Laten we samenwerken aan deze cruciale missie en bijdragen aan een veiligere leefomgeving voor iedereen. Mocht je nog vragen hebben of verdere informatie wensen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we het verschil maken in het voorkomen van brandrampen en het beschermen van levens.

Infosessies voor seniorenverenigingen

Gegevens vereniging

Gegevens infosessie

Gewenst startuur
De infosessie kan doorgaan
Ik ga akkoord met de voorwaarden en de verwerking van mijn gegevens volgens het privacybeleid van Brandweer Westhoek.