16.10.2023

Het brandweerdorp genomineerd voor een FireForum Award

Vandaag zijn de genomineerden voor de Fireforum Awards 2023 bekend gemaakt.  Het brandweerdorp van Brandweer Westhoek is bij de laatste drie finalisten in de categorie ‘Brandveiligheid – sensibilisering en preventie voor de bevolking’.

 

Fireforum

Fireforum Awards wil mensen of organisaties bekronen die zich op een of ander vlak in de wereld van de brandbestrijding verdienstelijk hebben gemaakt. Ze worden toegekend door Fireforum vzw.

De vzw streeft naar een betere brandveiligheid, door het stimuleren van dialoog, het verspreiden van kennis en informatie en het promoten van kwaliteit en innovatie.

 

Brandweerdorp

Het Brandweerdorp van Brandweer Westhoek werd gelanceerd op 21 juni en stond deze zomer zowat elke week op een evenement in de regio.  Het bevordert bewustzijn en educatie over brandveiligheid met interactieve activiteiten op de informatiestand Brandveilig Samenleven.  De belevingscontainer biedt realistische ervaringen en kennis om brandgevaren thuis te begrijpen en te voorkomen. De ontmoeting met brandweervrijwilligers bij de aanwervingsbus stelt Brandweer Westhoek in staat om de interesse in de job van brandweervrijwilliger te prikkelen. Het Brandweerdorp is een wervingshub voor nieuwe vrijwilligers en een katalysator voor positieve veranderingen naar brandbewustzijn.

 

Publieksprijs – STEM NU!

Naast de nominatie maakt het brandweerdorp ook kans op de publieksprijs.  Hiervoor kan gestemd worden tot 18 uur op 15 november 2023.  Stemmen kan via een onlineformulier via https://forms.gle/jsXuMSnJpDubX6r2A

 

Fireforum zal op 16 november 2023 voor de zevende maal de Fireforum Awards uitreiken.