16.11.2023

Brandweer Westhoek wint 2 FireForum Awards

Deze avond zijn de winnaars voor de Fireforum Awards 2023 bekend gemaakt.  Het brandweerdorp van Brandweer Westhoek won een FireForum Award in de categorie ‘Brandveiligheid – sensibilisering en preventie voor de bevolking’ en haalde ook de publieksprijs binnen.

Fireforum

Fireforum Awards wil mensen of organisaties bekronen die zich op een of ander vlak in de wereld van de brandbestrijding verdienstelijk hebben gemaakt. Ze worden toegekend door Fireforum vzw.

De vzw streeft naar een betere brandveiligheid, door het stimuleren van dialoog, het verspreiden van kennis en informatie en het promoten van kwaliteit en innovatie.

 

Brandweerdorp

Het Brandweerdorp van Brandweer Westhoek werd gelanceerd op 21 juni en stond deze zomer zowat elke week op een evenement in de regio.  Het bevordert bewustzijn en educatie over brandveiligheid met interactieve activiteiten op de informatiestand Brandveilig Samenleven.  De belevingscontainer biedt realistische ervaringen en kennis om brandgevaren thuis te begrijpen en te voorkomen. De ontmoeting met brandweervrijwilligers bij de aanwervingsbus stelt Brandweer Westhoek in staat om de interesse in de job van brandweervrijwilliger te prikkelen. Het Brandweerdorp is een wervingshub voor nieuwe vrijwilligers en een katalysator voor positieve veranderingen naar brandbewustzijn.

 

Nood aan bewustwording rond brandpreventie en brandweervrijwilligers hoog

“De tragische gebeurtenissen van afgelopen week in Hoei tonen aan dat blijvend inzetten op brandpreventie noodzakelijk is. Brandweer Westhoek zal dan ook onverminderd verder sensibiliseren en projecten uitrollen om brandveiligheid tot bij de mensen thuis te brengen. Daarnaast is het nog maar eens bewezen dat de brandweer niet zonder de vele vrijwilligers kan.  Dankzij de inzet en flexibiliteit van velen, kan de brandweer snel schakelen in tijden van nood. Zo ook afgelopen 10 dagen bij de wateroverlast in onze hulpverleningszone. Het is dan ook met een dubbel gevoel dat we deze awards vandaag in ontvangst komen nemen. We dragen deze awards dan ook graag op aan iedereen actief op het terrein op dit eigenste moment.”, aldus Kristof Louagie, diensthoofd communicatie.

 

Interesse om brandweervrijwilliger te worden?

Surf naar vrijwilliger.brandweerwesthoek.be voor meer informatie.